Fiskebensparkett Eik Tinnoset

"Bo og lev godt på norske tradisjoner" er selve grunnsteinen til Nordic Flooring. Lidenskapelig opptatt av å formidle den norske kulturen, sammen med de urnorske nyansene i et godt håndverk. Nordic Flooring parkett er ekte, naturlig og med naturen rundt seg som selve kilden. 

Fiskebensparkett i "bleknet" og nedtonet eikefarge.

899 kr/m2

"Bo og lev godt på norske tradisjoner" er selve grunnsteinen til Nordic Flooring. Lidenskapelig opptatt av å formidle den norske kulturen, sammen med de urnorske nyansene i et godt håndverk. Nordic Flooring parkett er ekte, naturlig og med naturen rundt seg som selve kilden. 

 

Som kanskje det viktigste interiørelementet skaper gulvet selve basen for et lunt, hyggelig og personlig hjem. Nordic Flooring har et bredt utvalg av design og fargeuttrykk, men fellesnevneren er ekte og naturlige overflater med rotnorske nyanser. Med håndverk og kvalitet i øverste klasse, kan du bo og leve godt i mange år med Nordic Flooring parkett. 

 

Gjennom flere år er Nordic Flooring parkett blitt benyttet som selve hovedelementet i små og store hytter, gamle naust, forlatte fyr og på plasser der sjelen aldri forsvinner i Eventyrlig Oppussing på TV3. 

 

Om fiskebensparkett eik Tinnoset

Fiskebensparkett i "bleknet" og nedtonet eikefarge. Fiskebensparkett eik Tinnoset er 15mm tykk og er av gjennomgående tre på 150mm bredde og 600mm lengde. Eiken er børstet og supermattlakkert i overflaten, noe som gir et mer eksklusivt og naturlig uttrykk. Fiskebensparkett eik Tinnoset er spesialprodusert for å tåle de mer utfordrende klimatiske forhold vi har i Norge. Fiskebensparkett eik Tinnoset har microfas på både kort og langside for et rolig og distinkt skille mellom bordene. Eikens overflate har lange vedlikeholds intervaller og er svært enkel å holde ren. Nordic Flooring anbefaler NanoFloor som en unik ekstra - beskyttelse. Fiskebensparkett eik Tinnoset monteres enkelt flytende med Valinge 5G klikk. Kan også hellimes til underlaget (ref generell info fiskebensparkett ). Eikens sortering inneholder langt mindre kvist enn normalt sammen med et jevnere fargespill. Parkettunderlag av trykkfasthet høyere enn 150Kpa er påkrevd. 

Se produktdetaljer for øvrig teknisk informasjon.

 

Generell info om Fiskebensparkett

Nordic Flooring produserer fiskebensparkett av markedets aller høyeste kvalitet, og er spesialprodusert mht. riktig uttørking for norske klimatiske forhold. Treverk er et levende materiale, som "jobber" i form av krymping og svelling avhengig av temperatur og luftfuktighet. Det er stort sett bredden av treet som "jobber", og lengden av treet i mindre grad. I fiskebensparkett møter lengden og bredden hverandre gjennom annenhver fiskebens stav, noe som gjør at fiskebensparkett er mer ømfintlig for store variasjoner og endringer i luftfuktighet. Med Valinge 5G klikk er fiskebensparkett mer stabilt enn tidligere, hvor tre-eksperter sterkt har anbefalt å hellime stavene til underlaget. Med 5G klikk er helliming mindre nødvendig, spesielt på sammenhengende areal under 40 kvadratmeter. Over sammenhengende 40 kvadratmeter anbefales fortsatt helliming til underlaget. 

 

Historien om Tinnoset produkt:

Tinnoset – den første elektrifiserte jernbanen i Norge og en del av verdensarven

I designet «Tinnoset» har vi funnet inspirasjonen i jernbanesvillene som strekker seg langs Norges første elektrifiserte jernbane, Tinnosbanen. Banen ble bygget i rekordfart for å bygge Norsk Hydros transportbehov. Banen stod ferdig i 1915 og er i dag en del av den offisielle verdensarven. Den mest kjente historien rundt «Tinnosbanen» er fra 2. verdenkrig. Den omtalte sobotasjeaksjonen «tungvannsaksjonen». Ferjen «DF Hydro» gikk over Tinnsjøen med jernbanevogner og var selve bindeleddet mellom Rjukanbanen og Tinnosbanen. Ferjen «DF Hydro» gikk som vanlig ut på Tinnsjøen 20.02 1944 full av jernbanevogner og passasjerer. Tyskerne hadde okkupert Vemork i Vestfjorddalen og tatt kontroll over hele togtransportsambandet for å hente ut tungtvann fra Tungtvannfabrikken. Tungtvannet skulle transporteres hjem til Tyskland for å lage atombombe. Når «DF Hydro» hadde forlatt kaien ved Mæl gikk det ikke lange tiden før ferjen ble senket til 430 meters dyp. Norske krigshelter hadde plassert en tidsinnstilt bombe for å sabotere tyskerne fra å produsere en atombombe som skulle brukes mot de allierte. 14 nordmenn omkom og ferjen ligger fortsatt på bunn av Norges dypeste innsjø.

 

Historien om The Industry Collection:

Industry collection er en hyllest til hvordan en grenseløs grunder i 1905 skapte enorme «bølger» som satte i gang den 2. industrielle revolusjon i Norge. Ikke bare utviklet han norgeshistoriens viktigste oppfinnelse, men han bygde også ut hele samfunn med infrastruktur, boliger, skoler og sykehus. Sam Eyde er mannen som skapte «bølgene» som nå er blitt en del av den unike verdensarven. Hans verk har et unikt og varierende innhold og er nå ansett som viktig for hele verden å ta vare på inn i fremtiden.

Dataark

Tresort
Eik
Mønster
Fiskeben
Sortering
Rustikk, moderat kvist
Overflatebehandling
Mattlakk
Montering
Dropdown
Bordbredde
150mm
Bordlengde
600mm
Tykkelse
15mm
Slitesjikt
4mm
Gulvvarme
Opptil 60W/m2, 27 grader
Endedetaljer
Fas alle 4 sider
Konstruksjon
3 sjikts|
Vekt per pakke
8kg