F.A.Q.

Hvordan kan jeg se de ulike gulvene

Nordic Flooring parkett kan ses i butikk og showroom på Notodden (Telemark), eller i fjernstyrt interaktivt showroom i Oslo. Du kan bestille vareprøver av alle våre Nordic Flooring gulv i Norges største nettbutikk på gulv: gulvdeal.no. Enkelte arkitektkontor, interiørkonsulenter og hus/ hytte utbyggere har også utstilling av våre gulv.

Hvordan er kvaliteten?

Norge og Canada er blant de landene i verden som det er mest komplisert å produsere parkett for mht design - og kvalitetskrav. Tre er et levende materiale som kontinuerlig tilpasser seg microklimatiske forhold, og som krever en mer møysommelig prosess for bruk i Norge.

Norge er et land hvor temperatur og relativ luftfuktighet er svært varierende, noe som setter trevirket på prøve. For at parkett i best mulig grad skal tåle en tørr norsk vinter i tette hus med gulvvarme -og videre en fuktig sommer, kreves det ekstra høy kunnskap om produksjon og produksjonsteknologi. Nordic Flooring parkett har derfor en lenger og mer nøyaktig produksjonsprosess, for at treet i best mulig grad skal tåle ekstreme klimatiske påvirkninger.

Har dere noen løsning for riper og hakk i parkett?

Nordic Flooring har utviklet egen smeltevoks til alle sine parkettgulv. Når du får en dyp ripe eller merke i parkettgulv fra oss, løser du derfor dette svært raskt og enkelt på egenhånd. De mest populære gulvene har også lakkpenn for overflateriper. Når det tidligere har vært behov for å fagfolk til å reparere eller erstatte eksisterende bord , har Nordic Flooring nå den enkle løsning du kan utføre selv!

Hvorfor bør jeg Nano-beskytte mitt nye parkettgulv?

Nano teknologi er fremtiden uavhengig av bransje, og Nano teknologi gir revolusjonerende egenskaper og nye muligheter. Nordic Flooring er den første merkevaren på gulv i verden, som sammen med et Nano laboratorium i Tyskland har utviklet Nano-beskyttelse til alle Nordic Flooring sine lakkerte overflater. Nano- blandingen kjøper du i dag løst på flasker, og sprayes direkte på gulvet etter montering. Den gir en usynlig overflatebehandling.

Nano- beskyttelsen har unike egenskaper i form av å gi vannavvisende og mer slitesterk overflate. Stue og kjøkken er derfor spesielt områder hvor Nano- beskyttelse anbefales! Den gir videre en overflate hvor bakterier ikke overlever og hvor du aldri trenger å benytte annet enn rent vann under rengjøring -altså en kjemikaliefri hverdag. Nano- beskyttelse vil også redusere fargeforandringer i treverket. Det som ofte omtales som "gulning" av parkettgulv.

Nano må kun benyttes i sammenheng med Nordic Flooring sine supermattlakkerte og mattlakkerte parkettgulv.

Kan jeg montere deres parkett selv?

Nordic Flooring parkett benytter kun de verdensledende og patenterte låsesystemene til Valinge og Unilin. Dette er låsesystemer som tåler krefter helt opptil 2.90kN/cm2. Dette betyr i praksis at låsesystemene tåler ekstreme påkjenninger og binder bordene sammen på en formidabel måte. Låsesystemene vi benytter fra Valinge eller Unilin, betegnes henholdsvis som "5G" eller "Drop-lock". Begge er av svært enkel limfri montering, selv for en uerfaren montør.

Bør jeg velge oljet eller lakkert parkett?

Overflatene er enten mattlakkert, super mattlakkert, oljet eller hardvoksoljet. I en oljet eller hardvoksoljet overflate, så er det Osmo eller Woca som leverer overflatebehandlingen, avhengig av produkt. Olje eller hardvoksolje har vedlikeholdsintervaller på 1-6 år, mens våre lakkerte parkettgulv har estimerte vedlikeholdsintervaller på 15-25 år. Ved Nano beskyttelse (se egen beskrivelse rundt Nano), vil vedlikeholdsintervallene med lakk forsvinne. Om du vet at du ikke klarer å holde vedlikeholdsintervallene med olje eller hardvoksolje, så bør du absolutt gå for en super mattlakkert overflate - noe som gir samme utseende som olje/ hardvoksolje. En lakkert overflate er også mer motstandsdyktig i forhold til å sette permanente flekker, og ekstra motstandsdyktig med Nano-beskyttelse. En oljet eller hardvoksoljet overflate kan dog være gunstig i tilfeller hvor det potensielt vil kunne oppstå mye overflateriper ( typisk husdyr ). Ved ny overflatebehandling av olje eller hardvoksolje, vil stor del av disse ripene forsvinne. Det forutsetter da at du er nøye på å følge vedlikeholdsintervallene.